Tweejarige Opleiding


to become Trager practitioner

In Nederland heb ik in 1995 de internationaal gecertificeerde opleiding in de Trager Approach opgezet. Inmiddels is deze opleiding ter waarborging van de kwaliteit en de continuïteit ondergebracht in een vereniging.

Ik ben de enige Nederlandse instructor. Wel nodig ik voor allerlei specialistische onderdelen van de opleiding buitenlandse instructors uit, zoals ook ik onderdelen verzorg van de Trager Approach opleiding elders in de wereld.

Inmiddels kun je overal in Nederland terecht bij de afgestudeerden, voor individuele sessies.

Meer weten over de opleiding
van Dr. Milton Trager?

Als je meer weten over de bijzondere aanpak van Dr. Milton Trager, mail mij dan gerust.
Voor praktische zaken verwijs ik graag naar de vereniging, de opleidingsfolder en de studiegids.

Janneke Venema

Ik ben Jessie nog elke dag dankbaar dat ze me in 2001 over de Tragerstreep heeft getrokken. Inmiddels mag ik mij haar collega noemen, en verzorg ik als tutor-trainee ook delen van de opleiding. Maar Jessie is het boegbeeld van de Trager opleiding, die zij op haar eentje in Nederland van de grond heeft getild. Chapeau!
Ook in de omgang met de studenten is ze voor mij een voorbeeld. Zo geduldig, empatisch, licht, humoristisch, gedreven, tactvol, moedig en ontwapenend. Ze neemt precies die plek in die een coach moet innemen.

Janneke VenemaEigenaar van Praktijk voor Trager en Rebalancing In goede Handen in Apeldoorn.
Adriaan Hoogendijk

Al enkele jaren werken Jessie en ik met elkaar en volgen bij elkaar sessies. Ik wilde beter leren voelen omdat ik zelf zo bezielend mogelijk wil kunnen coachen. Door haar is mijn vaardigheid om te voelen verdiept. Ik ervaar Jessie als een bijzondere combinatie van zeer sensitief, intuïtief en krachtig, en als coach verhelderend, vanuit oude wijsheid.

Adriaan HoogendijkDirecteur-eigenaar van Hoogendijk Coaching en Opleiding.
Schrijver van onder andere Bezielend Coachen, en ontwerper van het Bezielingsspel